Alterego Design en Arts2be

Bij Alterego houden we van atypische dingen en vooral van design! Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met mevrouw Sophie Ruelle, de oprichtster van het merk arts2be, een Belgische luxewinkel voor lederwaren waarin Kunst en design samensmelten.

Het concept arts2be

De creaties zijn exclusief en op maat gemaakt: 6 verschillende modellen handtassen en een nette clutch. Met meer dan 1000 producten is alles mogelijk: u kunt zelf de kleur en het type leer kiezen, het werk van de artiest en het model. Als u eenmaal uw keuze hebt gemaakt, duurt het drie weken vanaf de dag van bestelling voordat u uw eigen unieke tas, waarvan nooit een tweede zal bestaan, in ontvangst kunt nemen. Tevens zijn in het verkooppunt in Wavre ook zijden sjaals en kleine etuis beschikbaar.

Bovendien is het verkooppunt arts2be ook een kunstgalerie waar vernissages worden georganiseerd. U kunt daar de kunstwerken van collega-kunstenaars bewonderen en er zelfs een doek kopen!

De oprichtster van het concept, dat twee jaar geleden werd gelanceerd door een team bestaande liefhebbers van kunst en originele voorwerpen, heeft eerst van al goede partners in België (voor haar een vereiste) gezocht. Gedurende het eerste jaar speelde het avontuur zich vooral op internet af via de website www.arts2be.be. Daarna vestigde zij zich in een pittoresk plaatsje waar exposities van verschillende kunstenaars kunnen worden gehouden.

Een winkel die geheel gewijd is aan Kunst

Kunst, kleur en liefde voor leer! Deze drie elementen deden Sophie zich in dit avontuur storten. Veel opkomende kunstenaars hebben het moeilijk om in galerieën te exposeren wanneer zij nog te weinig naamsbekendheid hebben. Het doel was dus om hen zichtbaar te maken door naamsbekendheid te werven via lederwaren. De kunst en het talent van een kunstenaar komen op de straat samen onder de hoede van een vrouw, wat is er mooier?

Het was een karwei van de lange adem om andere modellen te creëren. Nu staat er echter, als de mogelijkheden duidelijker worden, een eventuele samenwerking te gebeuren met de Belgische Haute Couture voor verdere doorgroei.

Een samenwerking met design!

Zoals mevrouw Ruelle ongetwijfeld kan bevestigen, is het inrichten van een kunstgalerie niet eenvoudig. Men moet een neutrale sfeer te creëren, maar wel met een verfijnde elegantie.

“In een paar weken heb ik meer dan vijftien showrooms voor decoratie en inrichting bezocht, maar ik vond niets naar mijn smaak. Toen wees een vriendin me op de website van Alterego en ben ik naar de showroom in Brussel geweest. Daar was ik direct verkocht: het was hét design wat ik zocht.”

Het design meubilair van Alterego past dus precies bij de sfeer van het originele concept, iets dat ze graag in haar winkel wilde laten terugkomen. Het enige wat ze nog moest doen, was meubels uitzoeken die pasten bij de expositieruimte !

“Ik zocht meubels met een verfijnd en stijlvol design om mijn klanten te kunnen ontvangen, zodat ik comfortabel met hen onder het genot van een bakje koffie of thee kon praten over hun keuze, maar ik wilde graag een zwart/wit design om in de sfeer van de galerie te blijven. Bij Alterego vond ik wat ik zocht: design en modern, maar onopvallend. Ik heb een glazen tafel, drie zeer comfortabele stoelen en een hoge kruk voor aan mijn counter gekocht."

Magasin Arts2be - Alterego Design - Foto 1 Magasin Arts2be - Alterego Design - Foto 2

Nu staan er dus drie design stoelen SPACE en een glazen bijzettafeltje BISTRO in de galerie, zodat art2be haar klanten kan ontvangen zoals het hoort!

Zou u Alterego Design aanraden?

Wij hebben de oprichtster van het merk arts2be gevraagd haar mening te geven over Alterego:

“Ik zou tegen iedereen die dit leest, zeggen: ga naar de website en selecteer alles wat je interessant en mooi vindt. Ga daarna naar een showroom van Alterego, want daar springt je hart absoluut nog een paar keer verrassend op bij al wat te zien is.”

arts2be: een concept om te ontdekken

In enkele woorden is arts2be dus een origineel idee waarbij boven alles Belgisch design in de kijker wordt gezet door middel van unieke creaties. Het is een buitengewone kans voor nog (te) onbekende artiesten en een bijzondere winkel voor alle liefhebbers van Kunst en design.

Wij bedanken arts2bedat zij voor Alterego Design hebben gekozen en wij hopen alle lezers van onze blog snel eens een keer te zien in hun verkooppunt in Wavre, Rue des Brasseries 25a, om daar de creaties te ontdekken en het talent van de kunstenaars te bewonderen!

shop arts2be - Alterego Design - Foto 3

Partager :