Hoe bereidt u zich voor op Valentijnsdag? - Foto 1 - Alterego Design

14 februari komt met rasse schreden dichterbij! Dit jaar helpt Alterego Design zowel koppels als alleenstaanden om deze heel bijzondere dag voor te bereiden. Dat doen we met het deskundige advies van Jessica Van Wembeke, onze experte op het gebied van binnenhuisinrichting. Dit jaar wordt 14 februari een dag om niet snel te vergeten.

Toc toc toc

De liefde klopt op uw deur. Ontvang haar zoals het hoort. Jessica vertelt: "14 februari valt dit jaar op een maandag. Om de gedachten van uw wederhelft na het werk wat te verzetten, hangt u leuke post-its op de voordeur om meteen de toon te zetten. Een berichtje zoals "Ik hou van je", "Welkom thuis" of "Ik wacht binnen" zijn altijd leuk." Binnen zet u de sfeer gewoon verder door de verlichting in de gang te dimmen. Jessica gaat voort: "Op het halmeubel zet u een grote, niet-geurende kaars. Hiernaast zet u een glaasje bubbels of een mocktail met fruit, afhankelijk van wat uw geliefde graag drinkt." De boodschap is duidelijk: deze avond wordt bijzonder.

Een diner bij kaarslicht

Hoe bereidt u zich voor op Valentijnsdag? - Foto 2 - Alterego Design

Alterego levert graag een kleine bijdrage aan deze bijzondere avond met uw geliefde. En een diner bij kaarslicht mag uiteraard niet ontbreken. "Voor het menu kiest u voor een klassiek diner: ovenhapjes, een verfijnd voorgerecht, een smeuïg hoofdgerecht en een overheerlijk dessert", stelt Jessica voor. "U kunt echter ook voor een verrassing zorgen door het eenvoudig te houden met pizza's van de pizzeria om de hoek en een heerlijke fles wijn." Bekijk ook eens de menu's van de verschillende traiteurs uit de regio om een berg afwas te vermijden. Kookt u graag met twee maar hebt u er tijdens de week nooit tijd voor? Geniet dan op deze bijzondere dag van een leuk moment met twee achter het fornuis.

In de eetkamer kiezen we voor de gebruikelijke kleuren. Valentijnsdag is niet het moment om te experimenteren. Roze, rood, hartjes, bloemen, pailletten, .... En als het voor u toch wat origineler mag, kunt u kiezen voor koperroze of een combinatie van wit en zilver voor een nog eleganter resultaat.

Jessica gaat voort: "De rugleuning van de stoelen in de eetkamer kunt u bijvoorbeeld afwerken met een grote stoffen strik. Dezelfde stof kunt u ook gebruiken als tafelloper. Haal uw mooiste servies uit de kast, het servies dat u enkel voor bijzondere gelegenheden gebruikt, en kies voor mooie servetten. Werk af met witte, rode of roze kaarsen en enkele decoratievoorwerpen die u speciaal voor deze bijzondere avond gekozen hebt."

Leg op het midden van de tafel enkele attenties om de avond nog wat extra cachet te geven. Neem wat papiertjes en noteer jullie mooiste momenten van het afgelopen jaar, de momenten waarop jullie het hardst gelachen hebben, uw grootste onthullingen, enz. Zo praat u op de avond van de liefde enkel over leuke herinneringen en gelukkige momenten.

Heerlijk in de zetel

Hoe bereidt u zich voor op Valentijnsdag? - Foto 3 - Alterego Design

Is een gastronomische maaltijd niet echt iets voor u? Geniet u nog het meest van een zakje chips of een pakje koekjes met uw wederhelft? Gewoon doen! Maak er vooral een gezellige avond van, comfortabel genesteld in onze COLONEL zetel. Alterego Design kan zich hier volledig in vinden.

"Voor sommigen speelt de perfecte avond zich af in de zetel, in een wijde pyjama, met de haren los en de televisie aan. Op Valentijnsdag is het vooral belangrijk dat u van elkaar geniet. Wat u doet maakt eigenlijk niet veel uit. En om van deze avond geen doordeweekse avond te maken, zijn enkele accessoires soms al voldoende. Denk aan een rood kussen, een nieuwe kandelaar, een vaas voor een boeket bloemen en een goudkleurige schaal voor het aperitief. Of wat dacht u van nieuwe bij elkaar passende pyjama's, persoonlijke champagneglazen en een aangepaste playlist?"

Deze dag is het perfecte moment om eindelijk dat prachtige salontafeltje te kopen of om een jaarabonnement op het favoriete streamingplatform van uw partner af te sluiten. Wat dacht u van een groot langpolig tapijt zoals onze INVADER om voor extra sfeer in uw woonkamer te zorgen?

Om de avond origineel in te vullen, kunnen jullie samen pizza's in de keuken maken voordat jullie zich in de zetel gaan nestelen. Of maak koekjes met liefdevolle woordjes die voor een leuk extraatje zorgen. Of kies de outfit van uw partner. Dat mag gerust een pyjama of een chique outfit zijn.

Anti-Valentijnsdag

Hoe bereidt u zich voor op Valentijnsdag? - Foto 4 - Alterego Design

Wat een toeval! Deze dag valt ook op 14 februari! Anti-Valentijnsdag wordt gevierd door iedereen die vriendschap en zelfliefde wil vieren.

Het is een bijzonder feest dat ook gehouden wordt rond het keukeneiland, met toastjes, een goede wijn, een kleimaskertje en roddels voor sommigen, of in de zithoek met een biertje, een leuk videospelletje, nacho's met kaas en ook nog wat roddels. Het is een uitgelezen kans om te genieten van een gezellig en ontspannend moment in goed gezelschap.

En zelfs als u alleen bent kan Anti-Valentijnsdag nog een leuke dag worden. Wanneer u terugkomt van het werk stopt u even bij de bakker om een heerlijk gebakje te kopen. Gun uzelf thuis een lange douche, een lekker drankje, een warme en opbeurende maaltijd en duik vanuit uw GASPARD MINI loungefauteuil in de bestseller die u nog niet hebt opengeslagen of die reeks die u altijd al hebt willen zien.

Valentijnsmaand

Omdat liefde een werk van elke dag is en het soms moeilijk is om onder druk de juiste woorden te vinden, biedt Alterego Design u een andere versie van Valentijnsdag: de Valentijnsmaand. Een maand, de kortste van het jaar, om die ander, die uw hart sneller doet slaan, te verleiden en te verrassen, met kleine, subtiele attenties die niet snel vergeten zullen worden.

"Vier weken waarin u het beste van uzelf geeft om uw partner te behagen, om hem/haar te ontlasten, om kleine dingen te doen zoals het leggen van een warme handdoek naast te douche, om het avondeten op tafel te zetten als hij/zij thuiskomt, om de autoruiten ijsvrij te maken als uw partner naar het werk vertrekt, om een kopje koffie op bed te brengen, om lieve woordjes te fluisteren ..."

Misschien ontstaan er wel nieuwe tradities of, beter nog, nieuwe gewoontes!

Geplaatst op De deco ideeën door

Julien van Alterego


0 Opmerkingen

Notitie opslaan

Notitie opslaan
* Verplichte velden