Boogvormige design lamp BIG BOW - Alterego Design

De boogvormige lampen, doordrongen van de charme van de jaren '70, kunnen nog steeds op veel interesse rekenen bij de interieurliefhebbers. Deze kolossen lijken voorgoed hun stempel te hebben gezet op de wereld van design. Wat zijn de geheimen van deze reusachtige lamp? Alterego geeft u een aantal antwoorden!

De voordelen van een boogvormige lamp

De boogvormige lampen danken hun naam aan hun boogvormige structuur: een metalen frame in de vorm van een kwart cirkel, met een zwaar voetstuk om het gewicht te dragen van de lamp die zich aan het andere uiteinde van de boog bevindt. Het materiaal van de steun en het type lamp verschillen afhankelijk van het model. Boogvormige lampen zijn echter steeds zeer elegant en design.

Dit type staanlamp kan uw kroonluchter nooit helemaal vervangen, maar u kunt er de kamer vrij goed mee verlichten, en vooral een specifieke plaats in de kamer. De gebogen vorm is immers ideaal om boven het meubel te plaatsen dat wilt verlichten: tafel, fauteuil, zitbank... Een boogvormige lamp biedt u dus een bovenlichtvoorziening die op zich voldoende is.

Stem uw staanlampen op elkaar af

Ook vanuit interieurperspectief zijn boogvormige lampen heel interessant! Het zijn onmisbare elementen in de wereld van design, maar ze passen even goed in een interieur met de charme van weleer als in een heel modern interieur. De look is immers geïnspireerd op de jaren '70 die al van oudsher furore maakt.

Bovendien is een boogvormige lamp meestal groot, dus ideaal in grote en hoge ruimtes. Boven de eettafel of in de woonkamer boven de zitbank komt deze lamp schitterend tot haar recht. De indrukwekkende afmetingen zullen uw interieur niet verstoren. Tegen alle verwachtingen in roept de boogvorm een gevoel van eenvoud op.

De keuze van Alterego!

Met een hoogte van bijna 2,50 m is de lamp XXL de grootste lamp in het assortiment van Alterego. De stijl is heel modern. Daarnaast zijn er nog 2 andere, kleinere boogvormige staanlampen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies voor het model met de oranje lamp om de vintage stijl van uw interieur te beklemtonen. Of misschien verkiest u wel het meer klassieke aspect van de witte lampenkap?

Delen :