de design hanglamp

De hanglamp is het middelpunt in de interieurdecoratie, wie heeft er thuis nu geen hanglamp? Deze lampen passen overal het is vaak wel moeilijk kiezen en het kan vooral echt lastig zijn om de juiste hoogte te vinden om ze op te hangen. Daarom heeft Alterego aan u gedacht en geeft u advies en tips voor uw design hanglampen!


Dit soort lamp heeft vaak een belangrijke plek in uw interieur, hij bepaalt het licht en de sfeer al naar gelang waar hij hangt en wat zijn maat is. Een design hanglamp kan immers een geconcentreerd licht geven voor een specifiek oppervlak of voor de gehele ruimte, de keuze is aan u, op basis van de gekozen soort, maar vooral op basis van de hoogte waarop hij wordt opgehangen. De hanglamp is er in verschillende maten en vormen en past in elke soort ruimte. Over het algemeen verlicht hij een woonkamer, keuken, hal of eetkamer. Maar hij is vaak ook in alle kamers van het huis te vinden, hanglampen boven een bijzettafel of een trap geven een leuke originele touch!


Hoe kies je de design hanglamp ?

Er bestaan heel veel verschillende hanglampen, van de eenvoudige gloeilamp tot een set hanglampen, gebundeld of in een reeks zoals de multiple hanglamp PIGAL bijvoorbeeld, hiermee creëert u meerdere lichtpunten en dus een intenser licht. Het is dus verstandig om een hanglamp te kiezen die u mooi vindt, maar vooral één die in uw behoeften voorziet. Voor een grote eetkamertafel is een set hanglampen op één lijn die de hele tafel verlicht of een hanglamp die het licht over een brede oppervlakte verspreidt beter dan een kleine gloeilamp.

hanglamp PENDUL - ALTEREGO

De hanglamp PENDUL met drie bollenis dan ook uitermate geschikt om een eetkamer te verlichten. Hij geeft een moderne en designvolle stijl.


Voor de leefruimte daarentegen kan beter voor een hanglamp worden gekozen die egaal licht in de heel de ruimte verspreidt zoals het model hieronder:

design hanglamp - ALTEREGO

Deze design hanglamp in de vorm van een facetbol hangt op deze afbeelding in een keuken. Maar door het verspreide licht eromheen kan hij evengoed in elke andere ruimte passen om een egaleverlichting te geven.


Voor een hal zijn allerlei soorten verlichting mogelijk zolang u maar rekening houdt met de grootte van de ruimte en het te verlichte deel.

Geef de voorkeur aan kleine hanglampen of gloeilampen boven nachtkastjes. Het te verlichten deel in deze ruimte is vanzelfsprekend kleiner het is beter om hier gedempt licht te gebruiken voor een warm en prettiger effect.

Zoveel stijlen, zoveel keuze:Gewoonweg Alterego !

Nadat u de plek heeft gekozen om uw lamp op te hangen is het belangrijk om een stijl te bepalen zodat uw designlamp perfect bij uw interieur past.

Zo geeft u de voorkeur aan een bolvormige lamp voor een retro decoratie die aan de jaren 50 herinnert, zoals de bolvormige hanglamp GALAXY. De gloeilampen met gloeidraad vertegenwoordigen ook heel goed deze vintage stijl, die momenteel trouwens heel populair is.

Om verder in de tijd terug te gaan is de design hanglamp SHED het DECO object bij uitstek om in elke industriële decoratie te hebben! Met zijn eerlijke fabrieksdesign heeft deze lamp een echte New Yorkse look.

Voor een mooi modern design daarentegen biedt ons assortiment design hanglampen zoals de hanglamp MAYA of de hanglamp RAINY in de vorm van een spin. Dit soort hanglampen geven een mooie originele touch aan uw interieur!


Hoe hoog moet u uw design hanglamp ophangen?

Nadat u de stijl en het model van uw lamp heeft gekozen is het handig om u af te vragen in welke ruimte u hem gaat hangen.

Devesrchillende lampen worden immers niet op dezelfde hoogte in de verschillende leefruimtes opgehangen. Alterego heeft voor u een kleine infographic gemaakt die u zult helpen bij het ophangen van uw design hanglampen :

Hoe hoog moet u uw design hanglamp ophangen?
 - ALTEREGO

Het Alterego Design team hoopt dat dit artikel u heeft geholpen om een design hanglamp te kiezen en op te hangen!

Delen :