Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 1 - Alterego Design

Is uw zwembad klaar voor gebruik? Staat uw fruitsapje klaar? Hebt u een lichte outfit aangetrokken? Is uw parasol geïnstalleerd? Dan bent u helemaal klaar om te genieten! Bent u zeker dat u niets vergeten bent? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten om optimaal van de zon te genieten en een mooi gebruind kleurtje te krijgen.

Waarom vertoeven we allemaal zo graag buiten?

Van waar komt die drang om naar buiten te gaan zodra de zon zich laat zien? Hoe verklaren we deze primaire behoefte om de eerste warme zonnestralen in ons op te nemen? Misschien is het wel onze nood aan vitamine D? Die vitamine hebben we allemaal broodnodig. Ze vertraagt de tekenen van veroudering, bestrijdt ziektes zoals diabetes en artrose en geeft calcium aan onze botten. Of misschien komt het omdat we beter slapen, dankzij de voordelen van natuurlijk licht op ons bioritme? Waarschijnlijk ook omdat we ons gezonder en gelukkiger voelen door de endorfine die ons lichaam afscheidt na het zonnebaden. Maar ook omdat het beter is voor onze gezondheid,, dankzij het stimulerende effect van uv-stralen op ons immuunsysteem. Of gewoon omdat het goed en aangenaam is om een dutje te doen in de zon, met een voet in het water en een boek in de hand, voordat u uw ogen sluit en even al uw zorgen vergeet. Is dat al niet voldoende?

Gebruikstips

Alterego Design wil u eraan herinneren dat u best een zonnecrème met een geschikte beschermingsfactor op alle blootgestelde delen van uw huid gebruikt. Vergeet zeker ook uw voeten en oogleden niet. Draag een hoedje. En een zonnebril. Drink veel water. Vermijd de warmste uren van de dag, tussen 11.00 en 14.00 uur. En breng regelmatig opnieuw zonnecrème aan, vooral als u gaat zwemmen of sporten.

Zonnebaden op een terras

Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 4 - Alterego Design

Zowel in de stad als op het platteland richt u een terras in zoals de rest van uw woning. Via een terras kunt u een deel van uw woning, vaak het salon, verlengen en naar buiten trekken. U kunt ook een mooi contrast creëren, door voor een kleurrijke en levendige stijl te kiezen, als tegengewicht voor een rustgevend en puur interieur. Alterego Design biedt een oplossing die aan beide wensen kan voldoen. We beginnen met sobere, moderne, tijdloze en elegante meubelen. Een must-have: een tuinhoeksalon. We hebben het er eerder al eens over gehad. In plaats van ligstoelen, stoelen en fauteuils te combineren, kiezen we deze keer voor een all-in-one-oplossing. Een hoekbank zorgt voor die veelzijdigheid. Afwerken doen we met kleur, durf, vormen en motieven van allerlei aard! Een veelkleurig tapijt, een originele parasol, kussens van verschillende afmetingen ... Textiel geeft dynamiek aan een tijdloos terras. Vergeet niet om kussens met een afneembare hoes te gebruiken. Die kussens kunt u regelmatig wassen om zonnecrème (dringt makkelijk in) en vlekken van fruitsap te verwijderen. Bekijk ons artikel over parasols en andere schaduwoplossingen om uw huid op het midden van de dag wat respijt te geven en u te beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van uw buren. Ongetwijfeld zullen ze wel jaloers zijn op uw nieuwe inrichting.

Zonnebaden in de tuin

Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 6 - Alterego Design

De tuin, de ideale plek voor een perfecte bruine teint, met afwisselend schaduw, gedeeltelijke schaduw en zon. Hier onderscheiden we twee groepen. Zij die graag een dutje doen op een pas gemaaid gazon, comfortabel geïnstalleerd op een grote ligstoel zoals het PREMIA model met een verstelbare rugleuning, onder een grote fruitboom na een misschien iets te rijkelijke maaltijd. En zij die liever in de zon liggen, op een strandlaken en met een strohoed. Op uw rug, op uw buik, en dan op uw zij! Wat hebben ze gemeen? Beide draaien en keren tot ze de perfecte positie hebben gevonden, rekening houdend met de wind en de zon. En dan hebben we nog een derde type. Hij of zij ligt, gelukkig en ontspannen, op een buitenbed. De stoffen panelen zorgen voor schaduw en een verfrissend en beschermend gevoel op de warmste uren van de dag.

Zonnebaden bij het zwembad

Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 5 - Alterego Design

Het turquoise water kabbelt vrolijk tegen de randen van uw zwembad. Het water is gefilterd, verfrissend en heilzaam. Met een enorme boei onder uw arm zijn uw bedoelingen duidelijk: u wilt een mooi gebruind kleurtje. Een flamingo, pauw, zwaan, eenhoorn, schijfje watermeloen of ananas, een stukje pizza of een donut ... Alterego Design vertrouwt erop dat u de juiste matras kiest. Vergeet wel niet om u goed te beschermen ... De weerkaatsing van uv-stralen op het water vergroot het risico op verbranden. Pas op voor een zonnesteek!

Zonnebaden op een balkon

Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 2 - Alterego Design

Prijs uzelf gelukkig als u op een appartement woont en een balkon of klein terras hebt. De ruimte is beperkt tussen de hangende kruiden, de kleine barbecue, de gestalde fiets, de tafel en de parasol. Maakt niet uit, u krijgt al zittend ook een kleurtje! De ELIZA tuinstoel is doorschijnend en belemmert het zicht niet. Hij is tegelijk elegant en ontzettend comfortabel. Hij is de ideale oplossing voor kleine balkons. De stoel is ook verkrijgbaar in kindermodel, zodat ook uw kleine kapoen in alle rust een stripverhaal kan lezen en zijn batterijen kan opladen. Op zoek naar een meer lieflijke stijl? Kies dan voor een hangstoel zoals onze BAMBY die zorgt voor een gezellige, design en luxueuze cocon voor die goede vibes aan het einde van de dag. Plaats er een tafeltje bij, waarop u uw tijdschrift, uw zonnecrème, uw glas water, een kussentje met afneembare hoezen en uw voeten legt. Denk er ook aan om uw terras af te schermen om uw privacy te bewaren.

Zonnebaden op een dakterras

Hoe kun je goed van de zon genieten?  - Photo 3 - Alterego Design

Een dakterras is ontzettend eigentijds en het toppunt van luxe in een stedelijke woning. Plaats wat houten meubels en planten om de warmtestraling van beton en baksteen tegen te gaan op een dakterras. De vloer is gemaakt van planken of een hardhouten rooster dat de regen doorlaat en goed is voor de voeten. Imposante gladde betonnen potten met aarde zorgen voor luxe en een vleugje schaduw. U kunt ook een schaduwboom planten, zoals een ceder of een den, met groenblijvend blad. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u kiezen voor een houten hoekbank met een groot aantal zachte, verwijderbare stoffen kussens en een groot buitentapijt. Twee ligstoelen met een bijzettafel of een parasol zijn ook een leuk idee. En als het allemaal wat uitbundiger mag, kunt u kiezen voor een jacuzzi om van de laatste zonnestralen te genieten.

Bruinen tijdens het sporten

Kunt u niet langer dan een paar minuten stilzitten? Doet u nooit een dutje? Zitten, nee bedankt? U beweegt liever? Rennen, zwemmen, fietsen, wandelen, tuinieren ... en zonnebaden! Vergeet echter niet om uzelf goed te beschermen, met name uw nek, en om voldoende te drinken. Zorg er tijdens een dagje op het strand voor dat u een mooi gelijkmatig gebruind kleurtje krijgt. Vergeet niet dat die witte enkels het resultaat zijn van uw atletische prestaties.

Uw gebruind kleurtje behouden

Als de avond valt, bent u gelukkig en ontspannen, en hebt u een mooi gebruind kleurtje. Smeer uw huid in met aftersunlotion of plantaardige olie voordat u gaat slapen. Wortelolie, vet en rijk aan bètacaroteen, doet wonderen voor het herstel van de huid (maar kan helaas vlekken maken op de lakens). Aloë veragel, bewaard in de koelkast, kalmeert de huid. De gel verzacht de verbrande huid en herstelt de beschadigde cellen. Als uw huid goed gehydrateerd is, behoudt ze langer die mooie teint. U wordt er spontaan vrolijk van!

Was de dosis zonneschijn niet genoeg om uw moraal op te krikken? Alterego Design helpt u bij de herinrichting van uw balkon, dakterras, terras en tuin, zodat u spontaan vrolijk wordt!