Hoe kiest u uw design fauteuil?

Hoe kiest u de design fauteuil(s) die uw interieur origineel en uniek zullen maken? Hoe vindt u de fauteuils met de eigenschappen die u zoekt om uw decoratiehoek in te richten? Bij Alterego stellen we fauteuils op de voorgrond die zowel qua look als qua geest 100% design zijn. We geven u een aantal tips!

1) De types

Er zijn ontelbaar veel verschillende stijlen design fauteuils. Bij Alterego beperken we ons tot de volgende 3 modellen:


De loungefauteuils - Alterego Design

De loungefauteuils

Ze worden hoofdzakelijk gekenmerkt door een lage zitpositie en een sterke, schuine stand. De loungefauteuils nodigen uit om te ontspannen en tot rust te komen. Zoals de naam aangeeft, hebben ze een cosy stijl en zijn ze perfect om een decoratiehoek in de woonkamer in te richten.

De bolvormige fauteuils - Alterego Design

De bolvormige fauteuils

De bolvormige fauteuils hebben ronde vormen en ademen vintage. Deze stijl ontstond in de sixties en is vandaag onmisbaar in de trendy interieurs! De modellen zijn mettertijd geëvolueerd, maar de geest van de jaren '60 en de invloed van de POP-cultuur zijn nog steeds aanwezig.

De eivormige fauteuils - Alterego Design

De eivormige fauteuils

Een model dat iedereen kent. De eivormige fauteuils zijn een variant op de bolvormige fauteuils. Ze hebben dus ook een retro stijl en zijn tegelijkertijd heel eigentijds. Ze bieden een zeer aangenaam gevoel van veiligheid en geborgenheid, dankzij hun omhullende zitschaal in kunststof. Dit is cocooning made in Alterego!

2) Een comfortabele zitting!

Het belangrijkste bij de keuze van uw design fauteuil is het zitcomfort. Het zitcomfort hangt in grote mate af van de vulling en de ruimte, maar ook van uw voorkeuren. Het is dus uiterst belangrijk om de zitting te testen vooraleer u de fauteuil koopt! Aan u om te beslissen of de fauteuil voldoende aangenaam is om in te lezen of om aan tafel te zitten, afhankelijk van het beoogde gebruik. Controleer of de vulling niet te hard of te zacht is. Als u een design fauteuil zoekt voor een leeshoek, let er dan ook op dat de rugleuning voldoende steun biedt.

3) Het gebruik

Waartoe dient een fauteuil anders dan om in te zitten, zegt u? Dat is een goede vraag! Wilt u de fauteuil gebruiken als aanvulling voor uw eettafel of wilt u er een decoratiehoek in uw woonkamer mee inrichten? Uw keuze zal afhangen van het beoogde gebruik.


Zo kunt u verschillende fauteuils kopen als aanvulling voor uw eettafel. Kies in dat geval voor een model met een correcte hoogte ten opzichte van de tafel. Om comfortabel te kunnen zitten, moet er ongeveer 15 cm tussen de hoogte van uw benen en de onderkant van de tafel zijn. Als u uw fauteuil in een decoratiehoek wenst te plaatsen, dan speelt dit detail natuurlijk niet mee.

4) Interieuradviezen

Wilt u een design fauteuil die getuigt van goede smaak en in uw interieur past? Neem geen genoegen met een standaard model! Hier zijn een aantal tips om van uw fauteuil een echt decoratie-element te maken.


Allereerst, kunt u spelen met de kleuren. Is uw interieur eenvoudig, maar ontbreekt het een beetje aan kleur in de kamer? Ga dan voluit voor kleur. Dat zal de sfeer opvrolijken.


Of gooi de stijl volledig om. Kies bijvoorbeeld een retro fauteuil voor een moderne woonkamer! Zo doorbreekt u de eentonigheid in uw interieur. WOW-effect gegarandeerd!

Dit is het moment om in actie te komen!

Alterego helpt u bij de keuze van uw design fauteuil

Ontdek alle design fauteuils van Alterego op onze website! Het hele team staat bovendien tot uw beschikking voor meer informatie. U kunt contact met ons opnemen per telefoon of per e-mail, via de sociale netwerken (Facebook, Twitter et Google +) of in een showroom om al uw vragen te stellen. We maken SNEL EN GRATIS een offerte voor u.

Delen :

EN NU AAN U DE KEUZE !

De bolvormige fauteuils - Alterego Design De loungefauteuils - Alterego Design De eivormige fauteuils - Alterego Design

Materieel

Fauteuil uit aluminium - Alterego Fauteuil uit kunststof - Alterego
Fauteuil uit imitatieleder - Alterego Fauteuil uit textiel - Alterego

Kleuren

Witte fauteuil - Alterego Bruine fauteuil - Alterego Cremekleurige fauteuil Grijse fauteuil Zwarte fauteuil - Alterego Rode fauteuil - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers