Guide d'achat de la table design - Alterego Design

Zelfs als u ze apart koopt, is het belangrijk om goed de eigenschappen van uw tafel te kennen bij de keuze van uw stoelen en vice versa! We hebben het niet over kleur of vorm, maar over punten die beslissend zijn voor uw keuze. Alterego Design geeft u een aantal adviezen over drie belangrijke elementen van een design tafel.1) Het materiaal van het tafelblad

Ontwerpers zijn heel vindingrijk wat het tafelblad betreft. Alterego beperkt zich tot 3 materialen voor het tafelblad van uw design tafel :

Table design en verre - Alterego Design Table design en bois - Alterego Design Table design en matière plastique - Alterego Design

Glas

Hout

Kunststof

Glas, en vooral gekleurd glas, geeft uw tafel een vleugje design met behoud van een grote eenvoud en gegarandeerde discretie. Tafels uit glas zijn tijdloos ! Het belangrijkste voordeel van glas is natuurlijk de zeer aantrekkelijke prijs. Gehard glas is bovendien zeer duurzaam maar vergt veel onderhoud.

De houten tafels van Alterego bestaan hoofdzakelijk uit gelakt MDF. MDF zijn houtvezelplaten met een middelharde dichtheid. Het materiaal is daardoor minder duurzaam dan gehard glas. Toch geven we de voorkeur aan MDF omdat het enkele van de beste eigenschappen combineert. Naast het feit dat het goedkoop is, is het ook vrij duurzaam en vergt het weinig onderhoud.

Tafels uit kunststof zijn bijzettafels of, in de meeste gevallen, tuintafels. Het voordeel van kunststof voor dit soort meubilair is tweeledig. Ten eerste zijn tafels uit kunststof verkrijgbaar in verschillende tinten en looks. Zo vindt u gemakkelijk het model dat u nodig hebt. Ten tweede zijn kunststof tafels zeer licht. Dat maakt het gemakkelijk om uw tafel te verplaatsen, bijvoorbeeld voor een barbecue in de zomer.
Tables extensible - Alterego Design

2) Uitschuifbare tafel of niet

We raden altijd een tafel met verlengstuk aan. Een uitschuifbare tafel is zeer praktisch voor uw keuken of voor uw woonkamer als u over weinig ruimte beschikt, bijvoorbeeld in een appartement. De tafels van Alterego zijn bovendien meestal uitgerust met een mechanisme waarbij het verlengstuk onder het tafelblad kan worden geschoven (zoals bij de eetkamertafel GLAGLA bijvoorbeeld). Zo hoeft u de verlengstukken niet op te bergen.

3) Welke maat kiezen voor mijn tafel ?

U moet de maat van uw tafel kiezen in functie van het aantal gasten (en dus het aantal stoelen). We raden aan om ongeveer 55 cm per persoon te rekenen. Let op: u moet ook rekening houden met de breedte van uw stoel. 5 à 10 cm ruimte tussen elke stoel is perfect voor uw interieur en voor uw gasten. In totaal moet u dus tussen 60 en 70 cm per plaats rekenen.


Hier vindt u een overzicht van de minimale afmetingen voor een tafel afhankelijk van het aantal gasten.


Aantal personen 2 4 6 8 en +
Vierkante tafels / rechthoekige tafels
Aanbevolen afmetingen
(lengte X breedte)
70x70 cm 140x90 cm 210x100 cm 280x95 cm
Voorstelling van tafel in cataloog KUIK
Witte design eettafel KUIK - Alterego Design
PURE
Uitschuifbare design tafel PURE - Alterego Design
XTEND
Uitschuifbare eettafel XTEND - Alterego Design
TITAN
Uitschuifbare design tafel TITAN - Alterego Design
Ronde tafels / ovale tafels
Aanbevolen afmetingen (diameter)
70 cm 100 cm 140 cm 160 cm
Voorstelling van tafel in cataloog
BARCA
Tafelblad
en CHIKO
tafelvoet
Ronde Tafelblad Barca en tafelvoet CHIKO
GRIF

Ronde tafel GRIF - Alterego Design
VEGA
Ronde tafel VEGA - Alterego Design
KRYSTAL
Ovalen tafel KRYSTAL - Alterego DesignAlterego helpt u bij de keuze van uw design tafel

Het hele team van Alterego staat tot uw beschikking op Facebook en in de showrooms om u zijn diensten aan te bieden naargelang van uw behoeften en wensen.


Twijfelt u ook over de keuze van uw stoelen? Maakt u zich geen zorgen. Alterego stelt u een koopwijzer voor om een goede keuze te maken bij de aankoop van uw design stoelen.
Delen :


EN NU AAN U DE KEUZE !

Design lage salontafel - Alterego Design Design eettafel - Alterego Design Hoge tafel - Alterego Design Bijzettafel - Alterego Design

Materieel

Design tafel uit hout - Alterego Design tafel uit aluminium - Alterego Design tafel uit vezels en harsen - Alterego Design tafel uit metaal - Alterego Design tafel uit kunststof - Alterego Design tafel uit glas - Alterego

Kleuren

Design tafel : beige - Alterego Design tafel : wit - Alterego Design tafel : bruin - Alterego Design tafel : grijs - Alterego
Design tafel : veelkleurig - Alterego Design tafel : zwart - Alterego Design tafel : rood - Alterego Design tafel : doorzichtig - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers