Tuinmeubelen koopwijzer - Alterego Design

Wanneer het lente wordt, denkt u er misschien aan om nieuwe meubelen voor uw tuin te kopen. Maar hoe weet u of het tuinsalon dat u kiest aan uw behoeften beantwoordt? En hoe weet u of het aan de behoeften van uw terras beantwoordt? Materiaal, kleur, formaat, gewicht, ... allemaal eigenschappen waarmee u rekening moet houden! Alterego Design geeft u advies...1) Tuinmeubelen in functie van de omgeving!

Zoals altijd wanneer u iets koopt, moet u met verschillende zaken rekening houden. Bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen moet u eerst uw woning bekijken!


Bepaal in eerste instantie over hoeveel ruimte u beschikt om uw tuinmeubelen te plaatsen. Op een groot terras is er het hele jaar door ruimte voor een wat grotere tafel met iets meer zitplaatsen. Geef in dat geval de voorkeur aan weerbestendig meubilair. Als u slechts over een klein terras beschikt, raden wij u aan om te kiezen voor een kleiner tuinsalon dat kan worden opgevouwen (of gedemonteerd) zodat u het gemakkelijk kunt opbergen. Demonteerbare meubelen zijn ook heel handig als u uw tuinmeubelen in de winter wilt binnen zetten. U wint dan veel opbergruimte, maar let er dan wel op dat u kiest voor meubelen die niet te zwaar zijn, zodat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen.


Een ander punt waarmee u rekening moet houden: de invloed van het klimaat op uw tuinmeubelen! Dit is wellicht belangrijker voor professionals dan voor particulieren. Kies in streken met veel wind bijvoorbeeld eerder voor zwaardere meubelen die niet kunnen wegwaaien. Of let er op dat uw meubelen uv-bestendig zijn als uw terras de hele tijd aan de zon is blootgesteld. Geef ten slotte de voorkeur aan meubelen in technisch textiel als bescherming tegen hevige regen of wanneer u bijvoorbeeld aan zee woont.
2) Welk materiaal voor uw tuin-/terrasmeubilair

Zodra u eruit bent wat de praktische kant betreft, is het tijd om u met de technische kant van de zaak bezig te houden! Er bestaan verschillende materialen voor de vervaardiging van buitenmeubilair. De meest voorkomende zijn kunststof, hout, metaal en textiel. Elk van die materialen heeft voor- en nadelen. Maar, zoals gezegd, kan elk nadeel een voordeel worden afhankelijk van uw behoeften. Een ander belangrijk punt is het onderhoud van uw buitenmeubelen. Dit verschilt afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.


Hier volgt een klein overzicht van de verschillende materialen voor terrasmeubilair:

Tuinmeubelen in kunststof - Alterego Design Tuinmeubelen in hout - Alterego Design

Tuinmeubelen in kunststof

Tuinmeubelen in hout

Eigenschappen: Het betreft hier gegoten kunststof en synthetisch gevlochten teenwilg. Deze materialen hebben een groot voordeel: de prijs! Ze zijn de nummer 1 voor de vervaardiging van buitenmeubelen. Bovendien is dit meubilair zeer licht en dus gemakkelijk te verplaatsen, gewoonlijk stapelbaar en bestand tegen weer en wind. Zeer trendy!

Onderhoud: Gemakkelijk - Reinigen met water.

Eigenschappen: De natuurlijke uitstraling van hout valt altijd in de smaak. Dit materiaal is warm, stevig en smaakvol. Bovendien is het goed bestand tegen vocht.

Onderhoud: Regelmatig - Om een lange levensduur te garanderen, moet u het regelmatig behandelen en beschermen.


Tuinmeubelen in metaal - Alterego Design Tuinmeubelen in textiel - Alterego Design

Tuinmeubelen in metaal

Tuinmeubelen in textiel

Eigenschappen: Tegenwoordig worden metalen buitenmeubelen meestal gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Deze materialen hebben als voordeel dat ze zeer stevig zijn, bestand tegen weer en wind en NIET ROESTEN (roestvrij staal kan wel licht roesten, dit hangt af van de samenstelling), in tegenstelling tot smeedijzer bijvoorbeeld! Bovendien zijn aluminium en roestvrij staal lichte materialen. Ten slotte zorgen ze voor een zeer industriële en moderne look, iets wat tegenwoordig heel populair is.

Onderhoud: Gemakkelijk - Afdekken met een beschermhoes in de winter. Reinigen met water en zeep, spoelen met schoon water en SNEL AFDROGEN! We raden ook aan om bij het reinigen van geborsteld staal de richting van de borsteling te volgen.

Eigenschappen: Bij Alterego Design geven we de voorkeur aan Batyline gaasdoek omdat het zeer goed bestand is tegen scheuren, uv, schimmel en warmte (zelfs fel zonlicht!).

Onderhoud: Gemakkelijk - Normaal reinigen (water met zeep en spoelen met schoon water) In de winter binnen zetten.
3) Tuin- / terrasaccessoires

Wat zou uw terras zijn zonder een plekje in de schaduw? Laten we eerlijk zijn: veel mogelijkheden hebt u niet. U kunt kiezen voor een pergola of een luifel... Maar er gaat eigenlijk niets boven een goede, oude parasol! Het grote voordeel van een parasol is dat u hem naar eigen goeddunken kunt verplaatsen. Kies voor een zwevende parasol behalve wanneer de tafel van uw terras over een parasolgat beschikt. Zo hebt u veel minder last van het voetstuk!


In tuinen met veel ruimte, ten slotte, wordt een hoekje om te relaxen altijd erg gewaardeerd! En daarvoor biedt Alterego u 2 mogelijkheden. Ten eerste kunt u van de zon genieten met de reuzenhangmat van Alterego Design. Met haar look zal ze onmiddellijk alle aandacht in uw tuin naar zich toe trekken. Bovendien is ze demonteerbaar, zodat u ze in de winter gemakkelijk kunt opbergen.


Ook de tuinpoefs zijn ideaal om te ontspannen. Ze nemen de vorm aan van uw lichaam voor het ultieme comfort. In de zon waant u zich onmiddellijk in het paradijs!


Buitenaccessoires - Alterego Design


Nu hebt u alle troeven in de hand om uw terras samen te stellen!Alterego helpt u bij de keuze van uw tuin- / terrasmeubelen

Ons team staat tot uw beschikking in de verschillende showrooms van Alterego. We zijn ook beschikbaar via de sociale netwerken, op Facebook en Twitter, om al uw vragen te beantwoorden.
Delen :


EN NU AAN U DE KEUZE !

Parasol design - Alterego Design Buitenstoel en buitenkruk - Alterego Design Tuinsalon en tuintafel - Alterego Design Zitzak voor buiten - Alterego Design

Materieel

Tuinmeubelen in hout - Alterego Tuinmeubelen in staal - Alterego Tuinmeubelen in kunststof - Alterego Tuinmeubelen in textiel - Alterego

Kleuren

Beige tuinmeubelen - Alterego Witte tuinmeubelen - Alterego Blauwe tuinmeubelen - Alterego Bruine tuinmeubelen - Alterego Crème tuinmeubelen - Alterego Grijse tuinmeubelen - Alterego Veelkleurige tuinmeubelen - Alterego Zwarte tuinmeubelen - Alterego Oranje tuinmeubelen - Alterego Roze tuinmeubelen - Alterego Rode tuinmeubelen - Alterego Doorzichtige tuinmeubelen - Alterego Groene tuinmeubelen - Alterego Paarse tuinmeubelen - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers