De Scandinavische interieurstijl - Alterego Design

Het wordt waarschijnlijk nog dit jaar de onbetwistbare trend! Wat weten we echter over de Scandinavische interieurstijl? Alterego Design geeft u een overzicht van deze zeer populaire stijl.

Scandinavisch design: de oorsprong

Scandinavisch design ontstond in de jaren '30 en sluit perfect aan op het huidige tijdperk. Het is een stroming die rust op 2 eenvoudige principes: soberheid en praktisch nut. Het doel van Scandinavisch design is om het meubelconcept tot gemeengoed te maken van onze levensstijl. Een stoel, een tafel, een fauteuil creëren... om de menselijke behoeften te paren aan design, functionaliteit en betaalbare prijzen. Kortom, om ons levenscomfort te verbeteren.

Het Scandinavisch interieur

Scandinavisch design sluit per definitie aan op het huidige tijdperk. Meubelen in Scandinavische stijl hebben immers eenvoudige vormen en zijn gemaakt uit natuurlijke materialen, zoals hout en leer. Scandinavische meubelen hebben een sterke relatie met de natuur.


De Scandinavische interieurstijl heeft dezelfde eigenschappen en de stijl is uitgesproken modern. Dat wil zeggen een strakke inrichting met eenvoudige en natuurlijke vormen en kleuren. Typisch voor deze interieurstijl zijn kamers met witte muren en houten meubelen. De vloeren zijn bovendien vaak bedekt met naturel of wit parket. Nu weet u waar u moet beginnen wanneer u uw interieur Scandinavisch wilt inrichten en clichés wilt vermijden! Voeg een persoonlijke toets toe met een gekleurd schilderij om een contrast te vormen bijvoorbeeld. Ten slotte, raden wij u aan om de Scandinavische stijl te combineren met de industriële stijl: 2 thema's die elkaar perfect aanvullen voor een tijdloos resultaat!

Meubelen in Scandinavische stijl bij Alterego

Alterego telt in zijn assortiment verschillende elementen in de Scandinavische stijl. Het meest emblematische is waarschijnlijk de tafel SCANDIK, ideaal voor een eetkamer. Werk ze af met witte, KOOL stoelen en u hebt een mooie basis voor een Scandinavisch interieur. Alterego gaat binnenkort trouwens zijn collectie sterk uitbreiden met deze stijl. Bent u een liefhebber van de Scandinavische interieurstijl, kom dan regelmatig kijken om onze nieuwigheden niet te missen!

Delen :