Hout in het interieur

Hout, dat vroeger onlosmakelijk met een rustieke stijl was verbonden, is vandaag een materiaal dat volwaardig deel uitmaakt van een modern interieur. Deze koerswijziging is voornamelijk te danken aan de opkomst van de Scandinavische stijl in onze huizen. Alterego Design vertelt u waarom en hoe u hout aan uw interieur moet toevoegen.

Hout, een natuurlijk toets in het interieur

Hout, vaak synoniem voor rustiek, is ook ideaal voor een modern en origineel interieur. Op de vloer, aan de muur of voor het meubilair... hout is vooral een warm materiaal dat elke kamer van het huis een natuurlijke look geeft en dat goed samengaat met een groot aantal, om niet te zeggen alle, andere materialen en kleuren!

Trend: hout en kleur combineren

Hout werd lang verwaarloosd, maar kent nu een stevige opmars in het interieur. Het sluit natuurlijk nauw aan bij een rustieke sfeer, maar is goed op weg om een trendy en tijdloos materiaal te worden. Dankzij de natuurlijke look past hout bij alle kleuren, zowel felle als sobere. Dankzij die eigenschap leent hout zich tegenwoordig voor alle moderne en hedendaagse interieurs. Pastelkleuren, indien spaarzaam gebruikt, brengen samen met hout een vrolijke en luchtige sfeer in huis. Anderzijds combineren sobere kleuren goed met hout voor een klassieker interieur.

Hout en het Scandinavisch interieur

Tot slot kunnen we niet spreken over dit natuurlijk materiaal zonder het ook even te hebben over de Scandinavische stijl. Deze stijl is een van de beslissende elementen in de terugkeer van hout in onze interieurs. Scandinavische meubelen zijn 100% hedendaags design en voegen natuurlijke kleuren en materialen als hout toe. Ga voor meer informatie over deze interieurstijl naar onze blog over dit onderwerp.

Delen :